УТИСЦИ

Примљено од: Таша

19.01.2019

Нису људи свесни колико демони могу бити опасни, недо бог ником да осети те лудачке нападе скота нељудског, али надамо се да ће се поправити. Да ће млади једном да схватие праве вредноси. То је моја жеља и сваке се Недеље Молим за њих. Амин.

Примљено од: Власта

11.01.2019

Браћо и Сестре. До сада мештани села Батинца су преко 80% својох донација дали да би се овај Храм изградио, и није био циљ да појединци својим неумесним коментарима сав уложени труд испрљају! Знам да постоје људи којо имају различите погледе на Цркву, али адмистратор би требао да их усмери на њихове сајтове, па нкека се шире колико хоће. Ако адмнистратор неће због донатора, нека то уради због Цркве и Бога. Хвала,

Примљено од: Галетић

04.01.2019

ОВИМА ИСПОД МОГ УТИСКА! Шта ВАС боли курац ако се неко јебe пре брака, дрогирање, модификује своје тјело, ко си ти који курац да јавно говориш како је хришћанство једина повезаност са твојим усраним богом? Причаш лажи! ЗАТО ШТО СИ ОСТАРЕO И ИСКУСАНИЈИ и мислиш да можеш да сереш ДА СЕ ПРАВЕДНОШЋУ И МОИЛТВАМА како си пронашао бога. Ниси пронашао бога, "ђавољи" госпдара свога си заправо ти пронашао, и ти сам то знаш, ако ниси тога свјестн можеш слободно извршити самоубиство.

Примљено од: Дејана Лепотица

21.12.2018

Црква оно што каже то је на темељу Јеванђеља, светитеља, Богопознању Смисла живота, Љубави, искуства у духовном животу и Црква није неко ко намеће него савјетодавно и поучно упућује људе ако хоће да живе хришћански и ходе ка заједници Вјечне Љубави .... Зашто не односи прије брака? Брак је чин благословене од Бога заједнице мушкарца и жене, у којој треба да заједно узрастају у љубави и вјери ходећи ка Царству Небеском.... Волећи, трпећи, прожимајући се једно кроз друго тако се спасавају и узрастају, а међу њима то везиво треба да је Христос, јер је Бог Љубав и од Бога исходи истинска Љубав и испуњава нас.... Замисли да сада ми прије Божијег благослова, прије него се пред Богом цијело наше биће дух, душа, тијело обећамо једно другоме на вјерност, на љубав и ми то прије тога самовољно кршимо, већином страсти одраде своје, па тако пре свега ми сјединимо тијела без благослова, без заједништва благословеног и онда често ту онај нечастиви упетља се, и замрси, а многи се и опусте, удовољавају страстима, а то није често љубав, па онда многи и промјене пар момака, дјевојака, постану као робови страсти, човјек, човјека само гледа као објекат да се испразни, задовољи се, а тако онда расте егоизам, страсти, а не љубав. И онда то често разних је случајева, али нарочито дјевојкама неким који су њежнија бића бива оптерећење и скрнављење душе.... касније људи се истроше, дођу у брак, удају се и онда ту тек знају се разни проблеми се јавити....па и распади породица.... наш организам свашта памти, а камоли душа.... Исто тако и у браку сексуални односи ако нису из љубави, ако су из страсти само, то је исто блуд..... Људи често кукају, како онај држи постове, па тада апстинирају супружници, па се исмијавају, а не схватају како је та апстиненција у посту, па када супружници се чувају, а овамо појачају молитве, и причешћују се, како јача међу њима повезаност и љубав узраста.... Оно што треба питати младе дјевојке и момке, да ли ви желите да будете објекат неке страсти или лажне романтичности, пролазности или желите да будете узрастате у благословеној заједници Љубави и пре свега сједињујете душе, а онда и тијела су на прави начин и много љепши сједињена, те бивајући једно са својим супружником, сједињујете се с Христом ходећи ка Заједници вјечне Љубави Царства Небеског. Зато чувајте једни другима душе, и узрастајте у Љубави, Вјери.... А што се тиче да вас неко неће и раскида с вама ако не спавате са њим или њом прије брака, онда са таквим и не требате у брак, тај вас човјек не воли, не воли вашу душу, вас....ви сте њему објекат.... Што се тиче ако је неко и прије брака пао, нека не стоји и сада се тотално распусти, него нека се покаје, и нека крене у обновљену невиност како то зову, до благословеног брака..... итд. Истинска Љубав је оно право живљење и за њу се треба трудити и истрпити што шта.... Нека вас Господ и Богомајка води.

Примљено од: Зрно Наде

07.12.2018

Стварно је запањујуће колико далеко одлазе неке особе у својим понашањима како облчења тако и вокабулара а прилику за то им даје поред осталог и популарне емисије као Парови и фарма где се могу видети сцене декадентног понашања наших младих који мисле да ће својим неморалним изводјењем направити неку каријеру у животу. Да ствар буде још гора такве особе носе крст око врата или га имају тетовираног на телу, питам се само као симбол чега ?? Они тиме уствари бацају блато на симбол мученичког стуба на којем је нас Господин Христос полозио свој зивот . Ако већ желите да истакнете своју неморалност и јефтин карактер у таквој емисији, скините крст са вашег тела и не брукајте религију у којој сте крсштени. Што сте тако далеко стигли и није можда само ваша кривица , кривицу сносе и ваши родитељи који вас хвале својим коментарима да само тако даље наставите јер сте супер. Они сносе велику кривицу јер вас нису васпитали на време. Надам се да нећете ово узети као увреду већ као савет и покушати да доведете ваш живот на нормали. Поздрав.

Примљено од: Верник

25.11.2018

Ја верујем да постоји творац >>>БОГ<<< .......али не верујем у попове! Има дивних у свим светским религијама, али они су изузетци. Људи воле да чују и раде шта им одговара, да се мало уљуљкају... И сваким даном сам све више упрву уверио да је тако. Надам се да Бог опрашта! Хвала на објављеном утиску.

Примљено од: Стјепан

16.11.2018

Ја сам Хрват и католик, aли свака част Вашем Храму и улогу коју има. Познајем доста људи из Батинца. По мом виђењу, после изградње Вашех Храма види се велика разлика у промени вере, нарочито код младих људу. За разлику од данашњих жена које ходају скоро голо, Ви у посту стртихно поштујете традиционално облачење и пост, што је то врло ретка појава у било којој религији. Од мене имате све похвле, и желим да наставите такви! Поздравља Вас чика Стјепан.

Примљено од: Ниџо

01.11.2018

Свака вам част! Господ вас благословио и свако добро даровао! Поздрав за моју Јасминицу из Швајцарске.

Примљено од: Мирсад

23.10.2018

Каже Господ: Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити. Под клањањем се мисли на обожавање, под служењем се мисли лутургије. Па да вас питам јел ово литургија односно служба светом Исусу? Зашто служите Човјека а не Бога? Јадни ви православци и католици што украсшавате ваше храмове са иконама и киповима и вршите службе људима умјесто Богу. Јер вам је дража наука људска од науке Божије!

Примљено од: Јасмина Дамњановић

08.10.2018

Најмилије Господу је, кад у Храму скупа сви сложним духом браћа и сестре моле се, и верујте Ми да све то Христ прослави. Литургија је наш загрљај са Господом! Честитам свим људима који су се потрудили да изграде Божији Храм, а адмистратору који је створио и одржава овај портал, да има снаге да нас увек овко лепо извештава, нас који неможемо (због далљине) да присуствујемо у овако лепом Храму на Литургију. Не желим никога да одвајам из ЦО али Драгослав је урадио многа више за Храм од половине људи који се само воде у ЦО. Поздрав иде Нинославу, Ристи, Роланду и Зорану Савићу. Амин.

Примљено од: Светлана Дамњановић

30.09.2018

Слава Господу! Слава Светој Тројици и Мајци Богородици нашој! Помози Господеи спаси све људе, и опрости Господе сагрешења наша молим ти се!

Примљено од: Милан Петровић

21.09.2018

Проклет био онај који убија бога на било који нацин. Само Божије вреди у овом свету и добар је Господ што нам прашта и воли све. Слава Господу!

Примљено од: Незнанко

08.09.2018

Да ли је уреду молити се у цркви свако јутро, у свако доба или више пута недељно, месечно..., ако црква није до краја изграђена а свешеник није ту? Хвала.

Примљено од: Катрина

31.08.2018

Боже, створитељу нас, опрости нама грешнима и заштити нас од сваког зла! Нека душе упокојених буду примљене у царство небеско у рај ! Амин !

Примљено од: Саша

19.08.2018

Хвала вам од срца за труд! Глас Свештено Служитеља разумљив свештено Благодатан, као на небу ... Жао ми је што нисам присуствовала читање Еванћеља ... ХВАЛА још једном...

Примљено од: Саша

11.08.2018

Помози Боже, мојој породици и најмилијима. Молитве су Вам Божанствено неописив осећај! Слава и хвала, Богу на свему +++Амин++

Примљено од: Милан

03.08.2018

Боже помилуј нас и заштити од сваког искушења и опрости све грехе и дајми да будем бјели од снијега ја грешан услиши ме ради свих светих Архангела анђела живих светаца и мајке твоје Богородице Амин сва ти Боже живи.

Примљено од: Љубиша

27.07.2018

Незаменљив лек за све наше душевне и телесне болести...Слава теби Христе Боже спаситељу наш, слава теби... и свима који учествују и узградњу. Амин.

Примљено од: Батинчанка

21.07.2018

Ми смо се као народ градећи Храм Вазнесења Господњег ујединили, постали бољи људи. А то су нам обезбедили градитељи и дародавци својом жртвом, тако да верујем да ће и омладина да се приближи цркви, самим тиме биће ближи Богу, и постати добри и мудри људи. Храм градимо зато што верујемо у Бога и боље сутра! Ма колико нам данас било тешко.

Примљено од: Олга

16.07.2018

Лепо је ово што радите и градите али једно искуство које ми имамо после заврштека градњи цркве "Васкресња Христовог" каже: улазак у Цркву је бесплатан али је црква празна. Улаз у дискотеку се плаћа али је пуна. Омладна воли да плаћа пропаст, а одбија бесплатан спас. Ово се дешава нама, ово ће се десити и вама. Поздрав и свако добро Вам желимо.

Примљено од: Равноправност

12.07.2018

Нећу рећи своје име да не бих била одмах нападнута али поставићу своје питање. Колико ја разумем имена у црквеном одбору, у црквеном одбору нема ниједна жена! Знам да постоје женски и мушки манастири. У женским манастирима живе само жене а у мушким манастирима само мушкарци. Овде у одбору имате само мушкарце па ме занима да ли се овде гради Храм или Манастир? Ако се гради Храм! Логично би било, због полне равноправности, да буде и нека жена у црквеном одбору! Хвала на одговору.

Примљено од: М.П

09.07.2018

Ја сам мислио да Храм неће никада да се изгради, али ово што сам видео уживо могу да каже само БРАВО за грађевински црквени одбор. Само напред!

Примљено од: ИСТИНИТО И ПОУЧНО

07.07.2018

Дошао унук код деде на село. У недељу ујутро пошли су у цркву. После службе унук рече деди:

- Деда, мени се овде много допада, али су девојке сасвим без везе. Видео сам да у цркву иду у дугим сукњама и са марамама на глави. Тако обучене изгледају ми некако старински и потпуно незанимљиво.

Деда извади из џепа две бомбоне. Једна је била умотана у папирић, друга не.

- Коју желиш унуче?

- У папирићу, наравно.

- А због чега?

- Чистија је.

- Е тако је и са девојкама.

''Светосавско звонце''

Примљено од: ЛИТУРГИЈА

05.07.2018

Црква се гради по Божијој вољи и полако и колико год да је прикуљено види се да је недовољно него мене занима зашто се у цркви не одржавају више литургија. Гледајте листу донатора и видећете колико се слава славе у батинцу. Мој предлог је да се за сваку славу одржи литургија и резање славских колача као што то раде друге цркве или се код нас црква гради да би се хвалили како имамо цркву. Молим црквени одбор за одговор? Хвала.

Примљено од: Донаторка

01.07.2018

Не познајем све људе у црквеном одбору па им се унапред извињавам што им овде нећу навести имена али завршени радови на Храму који се виде, као донаторка, могу само од срца да честитам Драгославу и Ристи на великом успеху.

1      2      3      4      5      6      7