Упиши утисак

Крштење детета чији родитељи живе у ванбрачној заједници
07.06.2024
Питање: Помаже Бог. Да ли се новорођено дете може крстити ако му родитељи живе у ванбрачној заједници, то јест да ли ће свештеници прихватити дете да крсте, а родитељи ће се накнадно венчати у Цркви? Јован.

ОДГОВОР: Драги Јоване, што не би прихватили? Да, то је један од најгорих могућих начина да се и родитељи натерају да се венчају. То нема везе са крштењем! Чуо сам и сам да то неки условљавају. Ето због разних могућих принципа треба дете да остане некрштено?! Дете има своје неприкосновено право преко свог кума да се крсти. У ствари, за крштење детета уопште нису потребни родитељи. Најпростије зато што они никако не учествују у Светој тајни крштења него су само посматрачи. Ту је најбитнији кум као духовни отац и кума као духовна мајка, и они би морали да испуњавају све канонске услове за крштење детета. Брачни статус родитеља нема никакве везе са крштењем њиховог детета. https://www.crkvabatinac.com/krstenje.html

Сњежана - Бања Лука
26.05.2024
Имам сина 16 година старости и чује гласове. Мислим да су демонски јер лекари немогу да му помогну!!! Дали би то могла да уради ваша Црква? Или имате неку препоруку? Хвала унапред! Замоллила бих вас да ми се јавно не објави имејл адреса.
Пера (за миленка)
08.05.2024
Када ће и ко нас да буде овако за Васкрс...?...ХВАЛА....

Миленко
07.05.2024
Требало је да се одржи поноћна литургија... Да се причесте верници и после причеста да свако добија јаје црвено, симбол на Исусову крв, да се између себе куцају, да један другом честитају Васкрсење Господа и са тиме званично завршава се пост. ХРИСТОС СЕ РОДИ! .
Стојан
17.05.2024
Желим да мој брат оздрави молитвама отаца ваших. Амин.
Ненад
30.04.2024
Више је људи било на мало освештавања цркве него на велико освештавање. То значи да идемо уназад да не кажем: ПРОПАДАМО ПОЛАКО.
Миле
17.04.2024
Купујем свеће у ћуприској цркви, да их палим у батинацкој цркви. Срамота до неба!