УТИСЦИ

Примљено од: Батинчанка

21.07.2018

Ми смо се као народ градећи Храм Вазнесења Господњег ујединили, постали бољи људи. А то су нам обезбедили градитељи и дародавци својом жртвом, тако да верујем да ће и омладина да се приближи цркви, самим тиме биће ближи Богу, и постати добри и мудри људи. Храм градимо зато што верујемо у Бога и боље сутра! Ма колико нам данас било тешко.

Примљено од: Олга

16.07.2018

Лепо је ово што радите и градите али једно искуство које ми имамо после заврштека градњи цркве "Васкресња Христовог" каже: улазак у Цркву је бесплатан али је црква празна. Улаз у дискотеку се плаћа али је пуна. Омладна воли да плаћа пропаст, а одбија бесплатан спас. Ово се дешава нама, ово ће се десити и вама. Поздрав и свако добро Вам желимо.

Примљено од: Равноправност

12.07.2018

Нећу рећи своје име да не бих била одмах нападнута али поставићу своје питање. Колико ја разумем имена у црквеном одбору, у црквеном одбору нема ниједна жена! Знам да постоје женски и мушки манастири. У женским манастирима живе само жене а у мушким манастирима само мушкарци. Овде у одбору имате само мушкарце па ме занима да ли се овде гради Храм или Манастир? Ако се гради Храм! Логично би било, због полне равноправности, да буде и нека жена у црквеном одбору! Хвала на одговору.

Примљено од: М.П

09.07.2018

Ја сам мислио да Храм неће никада да се изгради, али ово што сам видео уживо могу да каже само БРАВО за грађевински црквени одбор. Само напред!

Примљено од: ИСТИНИТО И ПОУЧНО

07.07.2018

Дошао унук код деде на село. У недељу ујутро пошли су у цркву. После службе унук рече деди:

- Деда, мени се овде много допада, али су девојке сасвим без везе. Видео сам да у цркву иду у дугим сукњама и са марамама на глави. Тако обучене изгледају ми некако старински и потпуно незанимљиво.

Деда извади из џепа две бомбоне. Једна је била умотана у папирић, друга не.

- Коју желиш унуче?

- У папирићу, наравно.

- А због чега?

- Чистија је.

- Е тако је и са девојкама.

''Светосавско звонце''

Примљено од: ЛИТУРГИЈА

05.07.2018

Црква се гради по Божијој вољи и полако и колико год да је прикуљено види се да је недовољно него мене занима зашто се у цркви не одржавају више литургија. Гледајте листу донатора и видећете колико се слава славе у батинцу. Мој предлог је да се за сваку славу одржи литургија и резање славских колача као што то раде друге цркве или се код нас црква гради да би се хвалили како имамо цркву. Молим црквени одбор за одговор? Хвала.

Примљено од: Донаторка

01.07.2018

Не познајем све људе у црквеном одбору па им се унапред извињавам што им овде нећу навести имена али завршени радови на Храму који се виде, као донаторка, могу само од срца да честитам Драгославу и Ристи на великом успеху.

1      2      3      4      5      6      7