Упиши утисак

Питање
23.02.2024
Часни Оци. У моме селу сахрањена је жена по обичајима јеховиних сведока. Она се изјашњавала као православна али јој је муж у овој секти па је то учинио против њене воље. На гробу нема хришћанских обележја. Дали је исправно што је помињем у својим молитвама и дали јој могу упалити свећу на гробу. Ваш брат у Христу Господу. Дејан. dejan753@gmail.com Хвала.
Бојана
12.02.2024
Месецима листам овај ваш сајт. Нисам верник али текстови са сајта убедили су ме да постанем верник. Почела сам и да постим постове и много се другачије осећам. Нисам нервозна, боље спавам. Да ли треба да посетим вашу Цркву? Хвала вам на помоћи и нека вас Бог благослови. 🙏
Марко
27.01.2024
Сада сам први пут видео ваш сајт. Сајт је одличан! Дизајн фатанстилан! Може да се прати путем компјутера, таблета и телефона. Програмер сајта је ВРХ само незнам како се зове... све једно поздрављам га. Сретна Слава Свети Сава!
Саша
20.01.2024
Чика Драгутине традиција је била да се за Божић пече јагње него су турци, (пошто не једу свињско) отимали људима јагње па се Срби досетили да пеку прасиће јер турци не једу свињско, а по традицији за божић пече се јагње, ако желимо да се вратимо традицији. Срећна Слава Свати Јован!
Радица

Веран
16.01.2024
Мене живо занима да ли ће у нашем храму бити освештавање Богојавске воде. Има око 10-15 људи који могу да иду у Ћуприју, а шта је са осталих 50-80 што немогу. Имамо цркву, имамо воду и само нам треба свештеник и тако можемо свима да обзбедимо приступ Богојавској водици. Ако челници Цркве ово не обезбеде, жали Боже паре које смо дали за Цркву.
Слободан
12.01.2024
Могли смо за Српску нову годину у порти храма да организујемо бацања петарде, ракете... По нека грејана, кувано вино, пиво, сок... Можда и нека пљескавица... Да дочекамо нашу НОВУ онако како доликује... Поздрав.
Јована
10.01.2024
Било је доста људи на паљењу бадњака, људи се враћају полако традицији само је штета што је даља градња цркве стала. До сада би донацијама црква изнутра требала да буде готова, а колико видим, осим оног асфалта, ни за милиметар се није померила. Треба пробудити или заменити црквени одбор ако ћемо напред. Три године стојимо у место, треба да нас је срамота. Поздрав.
Чика Драгутин
05.01.2024
Бадњак симболизује дрво којим су пастири грејали Христа по рођењу у Витлејемској пећини. Зато се бадњак ложи целу ноћ и стиме симболизује грејање Исуса Христа у пећини. На ту традицији смо заборавили, а Црква нас је модернизовала. Бадњаци се данас пале у Цркву и за два сата све је готово, а затим трк да испечемо прасе и што пре поједемо јер ако нема прасета за Божић, то није Божић. Е моји православци зато нам овако иде зато што смо заборавили на традицију а са тиме и на Исуса и Оца Бога драгога. Ово говорим зато што је то овако некада било. Време када се поштовао Исус а сада се верује само онима што носе дугачке хаљине а ни сами незнају где су пошли.
Мирела
04.01.2024
Срећан Божић и Нова Година! Позивам све батинчане да дођу на паљење бадњака у субота 05.01 у 19 сати. Христо се роди!
Јадран
11.12.2023
Где могу у Батиначкој Цркви да се купе свеће и зашто неможе да се улази у Цркву?
Драган
04.11.2023
Боље је било док је Драгослав скупљао паре за цркву. Ово што се сада ради чиста је глупост, ништа нећете постићи.
Весна
21.10.2023
Ја сам Весна из Батинца. До сада сам дала паре за Цркву, сада више не дајем. Нека Вам је Богу помоћ. АМИН.
----------
04.10.2023
Из Батинца сам али нећу да кажем своје име а био сам скоро у Батинцу код Цркве. Црква је затвора па нисам могао да уђем унура да видим шта је све урађено. Зашто је Црква стално затворена? Споља око Цркве је нешто урађено али врло мало. Чуо сам у Батинцу да се више не скупљају паре за Цркву. Не скупљају ce паре ни у инострнство за Цркву? Пробао сам на више места (чланове Г.Ц.О телефоном да контактирам проверим) информацију али никога нисам успео да добијем из Г.Ц.О. Желео бих да ми Драгослав овде каже истину. Дали се паре више не скупљају за Цркву? Или је нешто друго у питању? Можда је Г.Ц.О организација пропала? Ако су моје слутње тачне, то значи да ће Црква, у низу разно-започетик и пропалих пројеката бити и Црква. Желим објаш'њење од неког из Г.Ц.О да овде објасни о насталом догађају, Највише би волео да је то уради Драгослав Марињес јер њега највише познајем. Мени је жао што сам овде поставио питање, али другог места за питања нема. Хвала.
Стева
23.09.2023
АМИН.
Милена
15.09.2023
На велико оштавање мени се десило велико чудо. Имала сам годинама тешку мигрену, а после великог освештавања глава ме више не боли. Бог је велики!
Славољуб
26.08.2023
На страници Храма постоје елементи Храма. У групи Храма постоје елементи Храма само треба посетити и видети. Ова група о којој говорите је универзална и немора да има искључиво елементи Храма. Ово је књига Храма! О Храму можете да пишете оно што желите, а мене прескочите јер ја сам само администратор ове књиге. Разумем да вам се не свиђам али тако ти је то. Некоме се свиђаш, некоме не. Други пут пишите правим именом нема потребе да се кријете. Поздрав.
Јордан
25.08.2023
Ако је група под покровитељством црквеног одбора зашто на насловној страници групе држиш зеца уместо олтара цркве? Видео си да група >>Батинац<< на насловној страници у групи има цркву а нема никве везе са црквом.
Славољуб
24.08.2023
Ја сам у Швајцарској и радим најбоље што могу. Црквени одбор је у Батинцу и ја зависим од њихових слика, видео материјала и информација. Кажу да због својих обавеза немају време за слике и видео материјал, и због тога касним са објавама. Ако желиш самном да се свађаш, веруј ми да таквог у мени нећеш наћи. Даћу ти да будеш МОДЕРАТОР па да видим тебе! Брисање статуса није решење. За Славе, Велики празници, Заповести, Пост... постоји Црквени календар. Ако немаш? Замолићу ЦО да ти дају један бесплатно. И за крај да те подсетим на страницу ХРАМ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ коју Ти вероватно никада ниси посетио.
Слађан
23.08.2023
Славољубе, колико је литургија било у Цркви а ти нигде ниси био. Држиш на сајту неке људе који нису живи. Бројеви телефона неких чланова нису тачни... Држиш групу (Crkva Batinac), тамо се све и свашта објављује а ти ништа. Рећи ћеш да има преко 1000 чланова и неможеш против њих. Разумем ја то али ти си админ и зато си одговоран. Треба да нас обавештаваш редовно када су литургије у Цркви, када су Славе у Цркви, Велики празници у Цркви, Пост вишедневни, једнодневни...
Славољуб
22.08.2023
Тачно је да је група Batinac - svi batinčani u jednoj grupi под покровитељством Црквеног одбора али група је универзална. Има преко 440 чланова и ми неможемо да одређујемо шта ће чланови да поставе у групи. Наш Храм нема дешавања на дневном нивоу и због тога неможемо да пишемо сваки дан. Ја Вас разумем али на Вама је да ли ће те остати са нама у заједници или отићи
Слађан
21.08.2023
Говорили сте да je група (Batinac-svi batinčani u jednoj grupi) под покровитељством Цркве, а ја видим да се у групи објављује све и свашта, најмање о Цркви, па ме занима шта администрација групе мисли о овоме? Хоћу образложење или напуштам групу!
Драган
20.08.2023
Поздрав Милени и Драгославу. Хвала за слике.
Чика Пера
19.08.2023
Слике су вам јако лепе само је могло више детаља јер се ово само једном дешава.
Анкица
14.08.2023
Браво за организацију.
Марко
11.08.2023
Ја нисам за време велико освештавања цркве у батинцу али добро би било да неко направи (150-200) слика са освештавања цркве и да се то негде чува. Ово није обична литургија. Ово је историски догађај за нашу цркву. Нека нам је на спасење. Амин.
Син Драган
30.07.2023
Зашто наша Црква нема службу за Богојављење. Многи људи из Батинца иду у Ћуприју по свету воду, а много је већи број оних који то немогу а желе. Треба да се врши литургија у нашем Храму и да се освети водица. Зашто смо дали толики новац за Храм а Он не фукционише? Питам Црквени Одбор Батинца.
Јадранка
16.07.2023
Господи помилуй нас грешных! Спаси и Сохрани Господь Бог! АМИНЬ!!! Прости все согрешения вольные и не вольные! АМИНЬ!!!
Драган
30.06.2022
Градња Храма није успорена већ се ради на спољним радовима око Храма и чисти се Храм изнутра јер се Храм припрема за велико освештавање које ће се одржати 3. августа са почетком у 08:00.ч. Овим путем позивамо верни народ да присуствују великом освештавању Храма и својим прилогом помогну даљу градњу Храма. У име ГЦО Храма захваљујемо се свима на прилозима. Амин.
Драгана
15.06.2023
Мене исто занима шта се дешава и зашто је градња Цркве успорена? Мислим да би челници Цркве требали дародавцима да дају одговор на ово питање. Најбоље познајемо Драгослава па мислим да би управо Он требао да нам одговори на ово питање. Хвала.
Цеца
03.06.2023
Док је Санду био жив све је некако ишло брже и боље, сада сте га некако успорили, организација вам је јако лоша. Незнам шта се десило са Драгославом Он је увек, некако, био оштар и вредан а сада га нема нигде. Амин.
Светлана
20.05.2023
Господи помилуй нас грешных! Спаси и Сохрани Господь Бог! АМИНЬ!!! Прости все согрешения вольные и не вольные! АМИНЬ!!!
Александар
09.05.2023
Драги јако би ми значило да се помолите за здравље мог брата Слободана који је осамдесет дана на неурохирургији у болници у тешком стању.
Стеван
31.04.2023
Лепа Црква. Штета што је празна.
Бранко
09.03.2023
Поштовани људи имам један предлог. Наиме у нашем селу започета је градња „ШКОЛЕ“ која до данас није приведена до краја. Изгледа да је завршена али не ради. Дали овај пројекат може да преузме црквени одбор и да „ШКОЛУ“ доведу до краја?
Душан
23.02.2023
Слике фресака су вам аматерске али показују да сте вредни. Желим вам велики успех у даљем раду.
Светлана
11.02.2023
Што се тиче цркве лично сам презадовољана градњом јер ће и моја деца имати цркву. Такође сам задовољна и црквеним одбором и начином њиховог рада. Што се тиче улагања донација у изградњу бар ја мислим да нисмо имали никаквих проблема. Све је одрађено како треба, нека вам је Бог у помоћ. Амин.
Мргуд
27.01.2023
Фреске у Олтару су вам одличне! Ако вам треба новац слободно свратите ја сам редовни дародавац, и верујем црквеном одбору.
-------------------
17.01.2023
Дали смо паре за Олтар, видели скелу! А гдесу фреске? Ако ти Драгославе не погураш нешто, ову скелу гледаћемо још годину дана! У крајњем случају теби на поверење дали смо новац, други нас не занимају. Други пут немојте да ми зазвоните на врата. Поздрав.
Гојко
14.01.2023
Браво Драгославе, свака Ти је Његошева. Срећна Српска Нова Година свим члановима ЦО а и посетиоцима овог портала као и свим уписанима!
Син Миле
11.01.2023
Зашто наша Црква нема службу за Богојављење. Многи људи из Батинца иду у Ћуприју по свету воду, а много је већи број оних који то немогу а желе. Треба да се врши литургија у нашем Храму и да се освети водица. Зашто смо дали толики новац за Храм а Он не фукционише? Питам Црквени Одбор Батинца.
Администратор
03.12.2022
Постављена је скела и радови су у току. Биће приказано у сликама када се све буде завршило.
За председника Црквеног Одбора
29.12.2022
Имам један предлог. Требали би да се договоримо па да за Божић у дрворишту Цркве колективно печемо прасићи. Има места за цео Батинац. Да прославимо рођење Исуса Христа онако како ваља. Да нас види, чује, и види нашу радост. Исус Христ, а Ми да се дружимо уз пивце и музику. Амин.
Никола
27.12.2022
Предлог. Било би добро да уочи Божића на једно 7-8 дана да се испред Храма кува ракија, вино, сокићи за децу, вода... па да се уочи Божића мало дружимо, молимо... Кад већ имамо Храм пробајте да направите веселу атмосверу. Ипак се ради о рођењу Исуса Христа. За рођендан се слави а не тугује. Овиме би могло да се заради нека пара за Храм. Поздрав.