Упиши утисак
Олга
02.03.2017
Лепо је ово што радите и градите али једно искуство које ми имамо после заврштека градњи цркве "Васкресња Христовог" каже: улазак у Цркву је бесплатан али је црква празна. Улаз у дискотеку се плаћа али је пуна. Омладна воли да плаћа пропаст, а одбија бесплатан спас. Ово се дешава нама, ово ће се десити и вама. Поздрав и свако добро Вам желимо.
Равноправност
14.02.2017
Нећу рећи своје име да не бих била одмах нападнута али поставићу своје питање. Колико ја разумем имена у црквеном одбору, у црквеном одбору нема ниједна жена! Знам да постоје женски и мушки манастири. У женским манастирима живе само жене а у мушким манастирима само мушкарци. Овде у одбору имате само мушкарце па ме занима да ли се овде гради Храм или Манастир? Ако се гради Храм! Логично би било, због полне равноправности, да буде и нека жена у црквеном одбору! Хвала на одговору.
М.П.
31.01.2017
Ја сам мислио да Храм неће никада да се изгради, али ово што сам видео уживо могу да каже само БРАВО за грађевински црквени одбор. Само напред!
ИСТИНИТО И ПОУЧНО
16.01.2017
Дошао унук код деде на село. У недељу ујутро пошли су у цркву. После службе унук рече деди: Деда, мени се овде много допада, али су девојке сасвим без везе. Видео сам да у цркву иду у дугим сукњама и са марамама на глави. Тако обучене изгледају ми некако старински и потпуно незанимљиво. Деда извади из џепа две бомбоне. Једна је била умотана у папирић, друга не. Коју желиш унуче? У папирићу, наравно. А због чега? Чистија је. Е тако је и са девојкама, рече Деда.
ЛИТУРГИЈА
01.01.2017
Црква се гради по Божијој вољи и полако и колико год да је прикуљено види се да је недовољно него мене занима зашто се у цркви не одржавају више литургија. Гледајте листу донатора и видећете колико се слава славе у батинцу. Мој предлог је да се за сваку славу одржи литургија и резање славских колача као што то раде друге цркве или се код нас црква гради да би се хвалили како имамо цркву. Молим црквени одбор за одговор? Хвала.
Донаторка
22.12.2016
Не познајем све људе у црквеном одбору па им се унапред извињавам што им овде нећу навести имена али завршени радови на Храму који се виде, као донаторка, могу само од срца да честитам Драгославу и Ристи на великом успеху.
Гојко
10.12.2016
Што се батинчана и грађевинског црвеног одбора тиче видим да су много али баш много учинили да се ова црква изгради. До које је мере црква изграђена и шта још треба да се изгради ја немогу да проценим али се питам зашто за око у овако лепо изграђеној цркви још увек имамо само пет служби годишње? Ако желите више верника у цркви мора да црква има више служби.
Љиљана
30.11.2016
За ову малу нашу батиначку неслогу око градње Храма кажем: Боже опрости и спаси нас и дај нам снаге да будемо бољи људи и теби. Амин.
Небоиша
19.11.2016
Подржавам Драгослава и његов труд само мислим да треба да се направи пауза са прикуљањем донација. Људи су оптерећени другим проблемима и мислим да је у народу све мање новца. Најбоље би било да се направи пауза од годину дана како би могли донатори да се мало саберу а после тога да се опет направи неколико кругова и да се изградња доведе до краја.
Мићко Супска
05.11.2016
Погледао сам Храм споља и изунутра, и могу рећи да је све урађено за сваку похвалу. Ја бих само хтео да ми неко одговори зашто у тако велелепоном Храму имате само пет Литургија годишње. Хвала.
Лидија
26.10.2016
Ове Свети Литургије могла би цијели дан слушати. Слава теби Боже у вјекове вјекова. Боже буди милостив нама грешнима. Амин.
Анђа Б. Лука
15.010.2016
Са љубављу слушам ваше снимљене молитве и Свету Литургију и захвална сам на сваком снимку. Свака реч је јасна, што често није у Храмовима. Често је неразумљиво оно што свештеници говоре или певају, па смо ускраћени за разумљивост, као и када се читају Еванђеља и Посланице. Значило би нама, који слушамо на нету Литургије да више разумемо.
Дијаспора
29.09.2016
Дуго већ нисам у својој домовини и трудим се да ми сваки дан започне са Молитвом... трудим се да постанем и останем добар човек у овом нељудском окружењу, Православље ми много помаже да у себи стишам све осим љубави. ХВАЛА НА ОБЈАВЉЕНИМ ЛИТУРГИЈАМА. СЛАВА БОГУ ДРАГОМЕ.
Марко - Италија
17.09.2016
Дивно је и благословено нови дан започети јутарњом молитвом у оваквом Храму. Још један доказ да нам наш Господ свим иновацијама и открићима у сфери комуникација и осталог даје доказ своје љубави према народима и појединцима јер је све у Његову славу. Амин.
Зоран
01.09.2016
Господе Исусе Христе, помилуј ме, гријехе моје очисти и подај ми здравља. Чувај све православне свуда и здравље и благослов им даруј. Амин!
Јованка
11.08.2016
Читајући овај сајт и слушајући Св. литургије показало ми колико сам грешна и како погрешно разумем свет око себе. СЛАВА БОГУ ЗА СВЕ. АМИН.
Ружица
01.08.2016
Прелепа светиња. Поздрав свима који су помогли изградњу ове светиње а посебно председнику Алекси који је највише новца издвојио за изградњу ове светиње.
Вељко
25.07.2016
Свака част! Срце ми је заиграло док сам гледао снимке овог Храма. Ја сам мало старији 50+, тек ћете видети шта Храм значи када се буде завршио до краја. Бодрите друге, помогните сами... да се овај Храм заврши до краја. Држите се принципа, све нас је више, нема назад! Поздрав.
Надица
09.07.2016
Овакава лепота одавно није виђена у батинцу. Грех је од бога што пролази време а неки људи се и даље питају дали нам треба или нетреба овакав бисер. Ми морамо да наставимо и довршимо започето са надом да ће појединци схватити да су били на погрешној страни. Хвала.
Синиша
01.07.2016
Света литургија у срцу и души уноси божански мир. Хвала што сте објавиле до детаља и оргиналне литургије из вашег храма.
Ј.Н.
17.06.2016
Морао сам и ја због срамоте од других да учествујем као донатор и био сам тада прилично нервозан због тога а сада када видим колико је и шта је урађено. Колико лепо изгледа Храм уопште ми није жао новца који сам дао и даћу опет. Слава Богу!
Цеца
27.05.2016
Овај Храм је највећи доказ да можемо да се сложимо и урадимо нешто добро и корисно ако хоћемо. НАЈБОЉИ СМО !!! ЧЕСТИТКА ЦРКВЕНОМ ОДБОРУ !!!
Оцена
12.05.2016
Незнам дали је исправно и да се овде може дати оцена за рад грађевинског црквеног одбора, дародаваца и уредника. Ако је оцењивање дозвољено, од мене грађевински црквени одбор има чисту 10-ку. Донатори 10+. Уредник пошто није завршио сајт до краја за сада дајем му 8-. Хвала, поздрав.
Одговор (Брана)
30.04.2016
Драгослав је постигао изванредне резултате зато што је човек врло упоран у ономе што ради. Да смо сви упорни као он, црква би одавно била готова. Бог нам је дао довољно времена па ћемо сигурно успети да цркву изградимо до краја.
Брана
16.04.2016
Свиђа ми се све што је урађено али желим да нешто кажем. Ако то није овде дозвољено, немојте да утисак објавите. Ја пратим изградњу цркве од почетка па због тога мислим да је од доласка Драгослава у црквеном одбору изградња цркве много више напредовала него што је то био случај пре његовог учлањења у црквеном одбору.
Ненад
04.04.2016
Нисам велики верник и нисам био заинтересован за градњу цркве у батинцу а сада када видим шта је све урађено јавно кажем, на следеће прикупљање донација рачунајте и на мене. Велики поздрав свима који су у овоме ангажовани.
Микица
23.03.2026
Још једна лепа литургија и предавање оца Милије. Надам се да ће ово излагање, као и молитве помоћи свим људима који се боре са собом, са својим лошим навикама, да ће их утемељити у вери и искреној љубави.
Данијела
11.03.2016
Нисам из вашег места али имате прелеп Храм и надам се да ће те градњу Храма схватити као дозу доброга, поучнога за убудуће, за миран живот и мир у души. Ја Богу хвала имам миран живот. Не пушим, не пијем, не користим антидепресиве и не дрогирам се. Без овога се може ако у Бога верујете.
Миша
28.02.2016
Управу си "Зоране". Коко ћу да присуствујем на Светој Литургији, ако незнам када се одржава. Како да дајем новац за градњу Цркве ако незнам када се скупља? Чему служи овај сајт ако се на њему не пружају информације? Хвала.
Зоран
20.02.2016
Славољубе када ће тај распред богослужења? Када ће план о даљим радовима на Цркви? Увек касниш са објавом, а знам да није тако тешко да то објавиш на сајту! Када треба да се објави датум и место прикупљања донација, ту си брз као муња, а за ово друго када се сетиш. Јел се тако води сајт? Хвала, Поздрав.
Данијел Цветковић
05.02.2016
Хвала ти Благословени и велики Господе Боже наш. Ти си се Исусе Христе спаситељу човечанства вазнео и спасао си све што се спасити може, лекови донекле помажу, али ти Господе исцељујеш потпуно сваку болест. Исусе Христе, нека је ослобођено потпуно оздрављење на све нас којима је твоје оздрављење потребно Господе, Благослови нас Исусе Христе, смилуј се на нас Господе и опрости нам наша безакоња Исусе Христе, молимо те у Свето име Твоје Господе Исусе Христе. Амин. Како себи, тако и вама желимо да имате у свом животу сваки потребан Божији благослов, у име Христово. Амин. Поштујем свакога, дан вам срећан и благословен био. Поздрављам.
Аница Гудељ
22.01.2016
Слава Теби Господе! Слава Теби! Молим те спаси ме од греха, молим те спаси ме од зла, нек ме чува анђео чувар и нек истера ђавола из сваког од нас, помози свима! И онима што немогу да се сами спасу од зла! Нек је Слава Светоме Господу Нашем. Амин.
Славица
06.01.2016
Оче Милија, хвала ГОСПОДУ што постоје такви гласови и таква љубав коју ви износите на Светој Божанској Литургији.Тако ми је пријало што сам слушала ваше појање на српском, прелепом језику. Нека вам ГОСПОД подари здравље и свако добро! СЛАВА БОГУ!
Проповед
24.12.2015
Слушао сам Свету Литургију и Проповед о.Милије и одушевљен сам. Проповед је Благословљен, лепо, Светим Духом надахнуто, али незнам како бих могао да контактирам о.Милију? Ако неко зна нека јави или ако о.Милија ово чита, молим Вас да ми одговорите. Мој број телефона је познат Вашем уреднику. Хвала и нека Вас Бог благослови. Амин.
Марина
12.12.2015
Овај ми Храм много помаже да се приближим мојој ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ јер где ја живим нема ни мог народа ни моје религије. Нека вам је од Бога Благодат. Амин.
Добрила Јонић
01.12.2015
Из утисака видим да многи критикују да се овај Храм гради предуго, али овај Храм гради се срцем, пуним Божије љубави, гради се душом која се полако ослобађа својих грехова који је прљају. Градња Храма је пере, душа постаје чиста и блиста попут сунца, и зато не стајте али немојте да журите. Велики поздрав.
Цирих
18.11.2015
Било како било Риста и Драгослав су за врло кратко време одрадили лавовски део посла и треба их пустити да они сами одлуче како даље. Не спорим да не треба искористити моћ медија јер сам видео да су више пута објављивали на сајту цркве где и када се прикупља новац. И то се десило много пре него што је било ко од вас изашао са овом идејом. Верујем да им је то помогло, али када су успели да за кртко време прођу оволики пут, и нису се ни једном саплели, сматрам да би ми требали да ћутимо и пустмо људе да раде свој посао. Поздрав.
Марко
10.11.2015
Види се да је црква много напредовала у изградњи ал по мојој проценим треба још пуно тога да се уради. Колико ће све то да кошта ја немогу да знам ал верујем да се ради о већој суми. Ако сам управу предложио бих да се део црквеног одбора који је привремено у швајцарској појача са још пар члана зато што нисам више сигуран да Драгослав и Риста могу да прикупе довољно новца да се сви радови заврше. То не значи да су људи изгубили поверења у њих, напротив, ал дошло је до замора, и зато треба нова и свежа снага као појачање наведеним члановима.
Томислав
30.10.2015
Овде у швајцарској све продавнице и остали пословни објекти имају своје интернет презентације. Рецимо СООР када хоће да нешто постигне они то објаве на својим интернет страницама јер знају да их купци прате и тако брзо, лако и једноставно остваре циљ. Не упоређујем нашу цркву са овиме што сам рекао али хтео сам само да истакнем значај интернета у данашње време. Паметноме довољно, поздрав.
Распоред
08.10.2015
Можда би најбоље било да се направи распоред прикупљања донација и да се одштампа на папиру и заједно са подсетницом дати сваком донатору. План треба објавити и на страници сајта плус додатно поставити обавештење десет дана раније. Дан, време и место где ће се прикупљати донације, у случају да неко изгуби распоред. Треба донаторима на прво прикупљање донација пружати све информације за целу годину, и следеће што треба да се уради је да црквени одбор само посети те људе по распореду прикупљања донација, остало је на донаторима. Мислим да је ово јако добар предлог. Вреди пробати.
Здраво
24.09.2015
Људи имају јако пуно проблема па често заборављају и своја имена а неће да забораве како се зове веб-презентација цркве. Треба да се одштампају подсетнице како би људима бар мало олакшало. А са предлогом се слажем и ја јер је ово време интернета. Мозак нам је заменио компјутер и телефон. Поздрав.
Добар Савет
11.09.2015
Предлог је јако добар само мислим да Риста и Драгослав знају добро шта раде, и да увек и благовремено обавештавају људе о прикупљању донација. Овај предлог може само да им додатно помогне и треба га свакако искористити јер ако су донатори на време обавештени предпостављам да ће се свако одазвати и унапред финасијски припремити за донацију ма колико она била, а без овога многи ће рећи ...уф па нисам знао, немам сад код себе и.т.д...
Савет
31.08.2015
Ја ћу да изнесем један предлог овде јер видим да се о томе не пише а врло је битно. Незнам како функционише у Батинцу а овде у Швајцарској сви имају компјутере и мобилне телефоне прикључене на интернет. Вазнесењски Храм у Батинцу има своју веб. презентацију и било би јако паметно да поред осталих информација обавезно на сајту напише се када и где се прикупљају донације. Ово говорим зато што због недостатка информација постоје људи који би можда одвојили мало више новца за Храм али немају тренутно у новчанику па се деси да уместо жељених 100 франака, он или она буду принуђени да дају само 20. Није тешко Драгославу или Ристи да приликом прикупљања донација кажу људима како гласи адреса веб. презентације Храма и да кажу донаторима да информације о активностима црквеног одбора, нарочито прикупљања донација, могу да прочитају на наведеном сајту, чак и путем мобилног телефона.
Примедба
18.08.2015
Подржавам изградњу цркве само имам једну примедбу. Мислим да је црква саграђена на непрегледном месту. Ако прођеш колима а и пешке поред дома, црква се од дома невиди, и због тога мислим да се налази на непрегледном месту. Сада је касно за било шта и нетражим никакву корецију осим што сам овде као донатор оставио свој утисак.
Јана
10.08.2015
Није само леп осећај већ овиме се дописује историја Батинца. Знате ли Ви како ће то лепо бити када наши синови, ћери, унуци, унуке, параунуци, праунуке... буду отишли на служби у цркву а притом знају да су цркву иградили њихови очеви, мајке, дедови, бабе, прадедови, прабабе... Биће то једно велико сећање на нас и после нас ГОСПОДО! зато памет у галави док није касно. Поздрав.
Донаторка (Швајц.)
30.07.2015
Многи не разумеју значај давања добровољних донација за градњу цркве, али када то буду једном урадили, и када буду у тој цркви отишли на светој литургији а при том знају да се налазе у цркву коју су помогли изградњу, тек ће да виде како је то леп осећај.
Деда Јова
16.07.2015
Да вам нешто кратко испричам. Ми смо у нашем селу градили цркву. Са жељом да цркву изградимо што је брже могуће радили смо и само радили и успели да је саградимо за 3,5 године. Нажалост у тој брзини нисмо направили никакав фото или видео запис о изградњи, и сада када је црква готово само можемо да се сећамо како су радови текли али немамо ни један запис да покажемо другима. Зато Вам саветујем да сваки детаљ забележите фото апаратом или камером јер ће вам једног дана требати и значити, и што је најважније, градњом нетреба журити. Поздрав
Слава
01.07.2015
Видим да неки говоре да су Батинчани били безбожници све док није почела да се гради црква. Ја вам одговорно тврдим да није тачно. У батицу је било и комуниста али сви који то нису били, славили су славу и поштовали све празнике. Слободно могу рећи да су славе много боље поштовали тада него што је то данас. Ова црква је сигурно шлаг на торту за вернике, али није тачно да смо пре градње цркве били безбожници.
Донатор
20.06.2015
Најдужи пут је прошао Драгослав. Ја верујем да скупљајући донације прошао је хиљаде километара, и ако му ауто после хиљаде пређених километара није цркво, сигурно ће мо и ми издржати на нашем пути и на свему ономе што нас чека. Мало шаљиво не замерите. Поздрав Драгославу.
Данило
09.06.2015
Браво за Одбор! Браво за Донаторе! Само напред! Јер идемо правим путем! Градња цркве је сигурно скуп подухват али ако смо оволики пут прошли, остало је још мало и осећам у дубини душе да можемо и остатак да завршимо. У ово име ја вас све поздрављам.